Dinsdag 20 oktober 2015

Twee spelende ijsberen in Diergaarde Blijdorp.

Twee spelende ijsberen in Diergaarde Blijdorp.

Blijdorp
Terwijl ik met enige verbazing, vlijtigheid en nog meer verbazing mijn fotoblog doorspit kom ik er na ruim 1700 foto’s toch echt achter dat deze fotoblog de eerste van Diergaarde Blijdorp gaat worden. Niet de eerste dierentuin want Beekse Bergen en Emmen maar toch, geen Blijdorp. Verbazingwekkend.
Ooit lang geleden, zeg maar dus had ik een abonnement op Diergaarde Blijdorp. Voor een jaar of 3 toch zeker. Ik liep elke week wel een uurtje door het park. Vooral de uren voor sluitingstijd waren favoriet. Het park stond toen nog aan de vooravond van het grote Masterplan.

Ik kan (nog) niet verklaren waarom mijn liefde voor dit park is verdwenen want toen ik er zo rondliep voelde ik juist weer waarom ik er jaren geleden een abonnement op had. De nieuwe vlindertuin, het schitterende binnenverblijf van de okapi’s maar ook het prachtige behoud van Ravesteyns creatie. Het is nu alleen nog een kwestie van afwerken hier en daar. Gewoon wat puntjes op i’s en weet je, volgend jaar ga ik kijken of ze die puntjes goed hebben neergezet!

12 thoughts on “Dinsdag 20 oktober 2015

 1. Ik ben (dacht ik) maar 1x in Blijdorp geweest. Want Noordhollanders gaan sneller naar Artis natuurlijk. Ik vond het wel een mooi, maar indertijd ouderwets park (zoals Artis dat ook was). Zo te lezen is het tijd voor een update van de mind.

  1. Artis ben ik zelf maar 2 keer geweest. Ik vind het daar net ene postzegelverzameling. Zoveel mogelijk dieren op een zo’n klein mogelijke ruimte. Ben vooral fan van het poffertjesrestaurant. *Anti Amsterdam modus off*. Een dierentuin heeft een bepaalde sfeer nodig, Artis doet me denken aan Zoo Antwerpen. Zo heeft elke dierentuin wel iets.

 2. wanneer was ik er ook alweer voor het laatst….?
  Dat zal toch gauw 5 jaar geleden zijn toen onze Amerikaanse kleinzoon hier was.
  Eigenlijk ga ik altijd alléén met kinderen naar een dierentuin, maar Blijdorp is wél de dichtstbijzijnde sinds de Wassenaarse dierentuin dicht ging.
  Onze kleindochter heeft wél een abonnement en komt er regelmatig met haar grut.

  1. Als kind ben ik ongetwijfeld ook in Blijdorp geweest. Mijn herinneringen gaan iig terug naar 1 dag met mn opa en oma. Mocht je weer eens willen gaan. Ga op een maandag buiten de vakanties en ga net na openingstijd meteen naar het Oceanium. Ik was er ook vroeg van de week en voor de grote drukte begon was ik alweer thuis.

 3. Liesbeth, Thanks for your comment about my men in Spain. I’ve been looking at your photos and love them. This recent one of the polar bears is especially beautiful texture with the texture of the fur.

  1. Thank you very much! I was very lucky with the bears. They where playing and the early light did everything I hoped for.

 4. Het eerste puntje op de i of een andere letter heb je al gemaakt door deze foto te delen: prachtig!

 5. De laatste tijd, heb ik het ook een beetje laten afweten met mijn bezoekjes aan Blijdorp. Er kwam en punt waarop ik dacht, ik heb het nu wel gezien. Maar volgend voorjaar, ga ik het weer oppakken hoor. Dit is overigens een hele leuke en mooie foto.

  1. Hey Edward, Ik denk dat dat wel het gevoel is wat ik zelf ook had. Nu niet meer nu wil ik eigenlijk morgen alweer!

 6. Dingen lopen nou eenmaal zo ze lopen…. het afvragen ‘waarom’ is zinloos energie verspillen want antwoorden krijg je toch niet…

  Genieten is het motto… en dat heb je weer gedaan en ga je weer (meer) doen ;-)

Comments are closed.