Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Dinsdag 20 december 2016

Dinsdag 20 december 2016

Kerst planning
Ik zit in een koffiebar in het centrum van Eindhoven, voor me een dampende kop heerlijke koffie en het boek wat ik nou eindelijk wel eens uit wil lezen. Langszij mijn tas met schrift, camera en daarnaast een overvloedige hoeveel blingblinglichtjes en kerstellende aan versieringen. Less is blijkbaar niet meer more ofzo.
Het is een komen en gaan in dit blijkbaar druk bezocht etablissement. Ik vang meer dan eens de vraag op wat wie waar gaat doen met kerst en net als ik me bedenk dat ik blij ben met mijn makkelijke vaders en vriend, hoor ik Mariah Carey beginnen met gillen. Voor ze tot haar hoogtepunt komt neemt een slanke blonde vrouw haar telefoon op. Voor haar een glas water met groene blaadjes en daarnaast een tablet waar ze al de hele tijd driftig op aan het tikken is met haar lange nagels.

Ah fijn dat je belt heb je mn mail gelezen

Ja ik weet het het is niet anders ik moet werken weet je wel

ja maar je vader weet toch niet meer dat het 2e kerstdag is

nee 2e zijn de kids bij thomas zn ouders ze gaan naar zijn oma

nee ik ga echt niet mee naar zo’n muf stinkend vol bejaardentehuis.

1e zit vol Thomas is dan bij zijn ex en haar ouders en ik ga met de meiden een dagje sauna…

Neenee lieverd ik ben lang LANG geleden al afgestapt van dat familiegedoe je denkt toch niet dat ik voor iedereen met aanhang ga koken

Ja de kids…nee ik geef de 1e niet op.

3e ach lieverd dat de kindjes vrij zijn zegt echt niet dat ik vrij ben momentje ik kijk even

ja ja wacht

nee ik heb m’n nagels dan en s’avonds ga ik met Tom lekker even weg

Ja Amsterdam ofzo misschien Parijs de kids die gaan naar hun favo tante blijven daar slapen en halen we weer op ergens een paar dagen later

JIJ bent hun favo tante

je hebt toch niks te doen

wachtwacht ik heb een wisseltje

ja schatje

nee m’n zus doet nog moeilijk vind dat we allemaal op 1 dag samen moeten komen bij ons thuis haar vader mijn vader ons mam jouw kids hun moeders met aanhang allemaal

Wat hallo waar regel ik nu nog een traiteur?

Zelf koken?!?!?!? Ben jij GEK geworden

Ja maar schatje ik wilde voor onze eerst kerst samen gewoon lekker met zijn tweetjes zijn

Ze had inmiddels haar glas met blaadjes leeggedronken en behendig al bellende haar tablet in haar tas geschoven en was naar buiten gelopen. Ik kon helaas niet meer horen wat ze aanmoet met 1e 2e en 3e kerstdag maar ik weet wel dat het er niet makkelijker op wordt met al die gescheiden gezinnen, nieuwe vriendinnen en andere aanhang. Rijst bij mij de vraag, moeten er meer kerstdagen komen of moeten we allemaal nou eindelijk eens daar gaan zijn en dat gaan doen wat we echt willen? I.p.v. van dat jaarlijkse plannen en geforceerd gezellig gaan zitten doen terwijl we sneaky onze telefoons checken en een kersttrui-selfie online zetten om aan iedereen te laten zien dat je het zo freaking naar je zin hebt terwijl je eigenlijk kijkt naar de foto’s van waar je liever zou zijn.

Reader Comments

 1. Mijn moeder was op nulde Kerstdag jarig en zo kregen we tot 1993 altijd een berg visite van mensen die vrij hadden en wel even langs konden komen. De hele dag door een huis vol met volk. Dat ebte na haar overlijden weg en sinds ik wees ben doe ik minimaal aan kerst. Geen boom, die zet de gemeente wel op. Geen kaarsen. Ik eet vaak iets als boerenkool of bak wat roer. Als ik mensen wil bezoeken, dan kan dat wat mij betreft elke dag in het jaar.

  Ik raad ook mensen aan om te beginnen met afvallen net voor de kerst. Wat je er niet aan vreet hoeft er een paar dagen later ook niet van af. In het algemeen vind ik het dom dat mensen met hun goede voornemens wachten tot 2 januari. Stel je voor dat je op 10 januari iets goeds bedenkt. Dan moet je een heel jaar wachten.

  Ik heb overigens nog wel wat kennissen en familie, die teveel rond die dagen willen bedenken. Ze weten gelukkig dat ik het onzin vind. En dat ik geen mobiele telefoon heb werkt wat dat betreft ook behoorlijk preventief.

 2. Ik heb nooit anders gedaan dan wat ik prettig vond, en daarin vond familie vaak ook een plaatsje, net als de kinderen.
  Stress hoeven ze voor mij niet te hebben want er is geen “moeten” maar ook de kinderen vinden vaak toch wel wat familiemomentjes al is het géén moeten.

 3. Ieder moet doen wat hij wil Ik zou heel graag mijn ouders uitnodigen maar die zijn er spijtig genoeg niet meer.Er zijn geen slechte manieren om kerstmis te vieren, Ik wens voor iedereen de juiste keuze en geniet er maar ten volle van. Een fijne en gezellige kerst voor iedereen

  1. Ja hoor mijn idee het gesprek vond ik weer in den extreme daarvan. Wij gaan doen waar we zin in hebben.

 4. Een zeer terechte vraag. Er lopen teveel mensen met échte kerststress. Aan dat geforceerde gedoe doen wij niet meer mee, daarom knijpen we er samen een paar dagen tussenuit met Kerstmis.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page