Dinsdag 2 augustus 2016

Winkelstraat van Breda

Luchtjes
‘O ga ik dit echt doen?’ Vroeg ik me af, ja ook hier moet je maar eens overheen stappen. Terwijl ik op het meest trage tempo naar het centrum fiets, vraag ik me opeens af, waar zit zo’n winkel eigenlijk? Er moet er toch minstens één zijn, maar waar? In gedachte scan ik het hele centrum, die is failliet en die ander ook. En dan opeens weet ik het! Links van de broodjes, tegenover de chocola, in de buurt van de edelstenen en voorbij die hippe onderbroekenwinkel. Echt het menselijk brein is machtig, onthoud allerlei onzinnige info waarvan je nooit denkt het nodig te hebben, tot vandaag dus. Hoe heette het ook alweer…o ja..

Misschien toch eerst even…terwijl ik onder het mom van ben er nou toch een paar winkels door zoef, maar eigenlijk uitstel waar ik echt voor kom, geef ik mezelf een denkbeeldige schop onder mijn reet, rij naar de andere kant van het centrum, rot m’n fiets in een rek, zet een paar hele ferme stappen en sjok daarna met alle tegenzin van de wereld de Heuvel in. Als ik die winkel doorsta mag in dan een doos chocola? Ja? Nee!
Nog 100, 50, shit ik ruik het hier al, blugh de enige winkel die nog niet failliet is in deze stad meurt door het hele winkelcentrum. Terwijl ik met rasse schrede die winkel nader zoek ik nog naar uitvluchten; koop een boekenbon, sleutelhanger of…Ik neem een diepe teug en loop naar binnen. Denk leuke dingen, denk leuke dingen…hier binnen is het droog! Ja en buiten ook in dit overdekte winkelcentrum wat een briljant positieve gedachte. Fuckingchapeau, maar hé ik ben binnen.

Twee stappen over de drempel stond de verkoopster zo vlot naast me dat het voor mij leek alsof ze was komen zweven, wat heel goed mogelijk is op die lucht. ‘Goedemiddag waar komt u voor?’ “Ik kom voor…’ En toen sloeg ik dicht. Waarom kan ik geen namen onthouden, ik kan het 100 keer zeggen!
Een lichte hoofdpijn en misselijkheid maakte zich van mij meester, shitoshitoshit. De verkoopster was hulpvaardig, quota’s en zo, “weet u hoe het er uit ziet? Hoe het ruikt? Het was voor heren?” Ik gaf in gedachte antwoord; ‘nee, lekker, ja’ en zocht de winkel af naar herkenning en herhaalde in mezelf denk aan leuke dingen, denk aan leuke dingen, denk aan leuke dat teringluchtje ook! In de schappen starend zag ik meer en meer namen, wat de zaak alleen maar lastiger maakt. Langzaam begin ik richting de uitgang te schuifelen wat zinloos is want die lucht is echt overal en ondoordringbaar. Hoe kan je hier werken vraag ik me af terwijl ik langzaam duizelig word, moet kokhalzen en eigenlijk de toko hier wil ontruimen. En dan net voor ik het opgeef, jammer het was zo leuk…CADEAUBON! Ik spuug het bijna uit maar betaal even later een aardigheidjesbedrag en terwijl die verkoopster wel heel erg haar best doet om het leuk in te pakken haal ik zo min mogelijk adem denk aan leuke dingen, denk aan leuke dingen

De verkoopster kijkt geamuseerd naar mijn krampachtige pogingen en zegt dan; “Weet u  dat die tegoedbonnen ook bij de Albert Heijn te koop zijn. Terwijl ik het pakje uit haar handen trek sis ik haar met m’n laatste adem toe, ‘kom je nu mee kuttek…van Gils wel verdomme!’.

15 thoughts on “Dinsdag 2 augustus 2016

 1. Van Gils ?!?!
  Bleghzz.. dan kun je beter WC-eend geven!!
  Zo’n parfurmerie is een verzameling van 50 verschillende geurtjes door elkaar..dat kan niemand prettig vinden ?.
  Jouw neus is wel extreem goed maar ook ik ga daar liever niet naar toe!

 2. Ik ben heel zwaar allergisch voor geurstoffen, ik krijg het al benauwd als ik er langs loop ……….. er naar binnen gaan is voor ongeveer gelijk aan zelfmoord, dus van mij zal mijn omgeving nooit een luchtje cadeau krijgen ..

 3. Dat winkeltje ziet leuk. Maar ik krijg altijd zo hoofdpijn. Ik kan namelijk niet goed tegen parfum. Wel gewone. Meestal komen lui meteen op af. Om te ruiken om welke bevalt. Dus deze winkel vermijd ik.
  Groetjes,

 4. ik zou niet weten wat ik zeggen moet :)
  zal ook nooit zo’n winkel in gaan
  je hebt het overleefd en dat is het belangrijkste

 5. De naam bezorgt me al de rillingen….. ik mijd winkels so wie so al maar deze echt wel met stip op 2 (op 2 staat de v&d)

 6. Whahaha, ik zie je lopen in die winkel. Ik vind het er trouwens altijd héérlijk ruiken, als ze dát luchtje nou eens in een flesje konden doen zou ik heel tevreden zijn. Nu is het altijd zoeken naar een luchtje waar ik géén koppijn van krijg als ik het zélf op m’n huid heb…… terwijl het bij een ánder juist zo lekker rook!

Comments are closed.