Dinsdag 19 juli 2016

Blijdorp
Wie bedacht dat we op één van de warmste dagen van 2016 naar een dierentuin zouden gaan? Nou ik niet dus. Dat was uiteraard de totaal niet dominante M. Maar ik moet toegeven ze had een prachtige dag uitgezocht! Een uitermate goeie dag om het heerlijke Rotterdamse leidingwater weer eens te proeven, want dat is waar we heen gingen Rotterdam en om precies te zijn Blijdorp.

Met maar een paar minuten vertraging kwam ik aan, mikte mijn tas in de achterbak en liep het park in waar ik me aansloot bij D. en M. Het was al goed warm dus hoog tijd naar de ijsberen te gaan. Wat een prachtig groot verblijf hebben deze schitterende dieren toch, op dat moment al wilde ik ook wel even een rondje zwemmen. Dat kan ook één keer maar ja had m’n badpak niet bij.

ijsbeer Blijdorp

Van de noordpool in een wandelingetje door naar de amazone, ik kon alleen maar genieten van de klamme warmte en prachtige vlinders, wetende dat het buiten een stuk lekkerder zou zijn. Dat was het, voor 5 hele minuten, je kon me inmiddels uitwringen maar het mocht de pret niet drukken.

Omdat vroeg opstaan ook vroeg ontbijten betekende begon ik alweer een beetje trek te krijgen. Ik pushte helemaal niet drammerig en dominant de dames de goede kant op want ik wilde graag bij de Rivierahal eten, wetende dat ze daar vast wel een lekker gezond vegabroodje hadden. Ze volgden uiteraard en even later ploften we neer.

Een meeuw is bezig met afkoelen

Wandelend naar dit terras kwamen we nog een paar zeer schaars geklede mannen tegen. Ken je van die niet meer zo frisse oversized figuren met een iq-test die negatief terug komt? Deze waren erger. En nou werk ik met mensen en met mannen en kom ik regelmatig in dierentuinen dus ben echt wel wat gewend maar het mokkel wat er in een te strakke roze synthetische tent bijliep…ik kon mijn aandacht niet meer bij de dieren houden. Wat een fascinerend voorbeeld van onsmakelijk waren die drie soortvan mensen. Ongetwijfeld moet ik er het eerste moment hetzelfde uitgezien hebben als de bovenstaande meeuw, door m’n neus ademen durfde ik gewoon niet meer.

Rode ibissen blijdorp

Hier en daar de zon vervloekend, maar vooral genieten liepen we gedrieën door het park. Het was redelijk druk maar iedereen leek in de chillmodus en ik vooral. Is dat de invloed van Rotterdam op mij? Ik genoot van mijn eigen rust en van dit prachtige park waar ik zoveel herinneringen aan heb.
Van de Rivierahal met slangen en krokodillen, tot aan het oude giraffenverblijf waar ik lang geleden nog elke dag van de zomer op de rand zat te lezen. Ik zie het park vernieuwen en dat is prachtig om te zien.

We vervolgden onze weg richting de olifanten, het was de warmte, de tijd en de algehele vermoeidheid die ons uiteindelijk het oceanium over deden slaan want thuis wachtte een geduldige man met koffie en een opgestookte bbq. Uiteraard bedoel ik niet mijn man en ook niet mijn huis mee, maar ‘thuis’ in Assen waar ik een paar dagen verblijf, verpoos en ga genieten van M. heerlijke aanwezigheid en uiteraard ook van de rest van het vee gezelschap.

22 thoughts on “Dinsdag 19 juli 2016

 1. Het wás ook veel te warm voor het Oceanium. Heel verstandig dat jullie dat gewoon hebben overgeslagen.
  Toen ik er met Mel was, jatte een meeuw op het terras van iemands bord de saté. Met het stokje eraan!
  Lieve groet

 2. Een mooie dag uitgezocht en genoten, wat wil je nog meer.. En “thuis” in Assen, dat moet heerlijk zijn, voor iedereen! ?

 3. lang niet geweest in Blijdorp en dat terwijl ik er in een half uurtje kan zijn.
  Maar volgens mij was dit niet de meest ideale dag voor een dierentuin bezoek;-) Maar goed gezelschap doet wonderen natuurlijk, veel plezier in Assen!

  1. Bedankt Willy, heb enorm kunnen genieten maar door de felle zon had ik hier en daar best wat moeite met fotograferen.

 4. Het is toch wel een dagje genieten geweest Liesbeth, je hebt ook fraaie foto’s gemaakt hoor. Die van de Rode ibis met jongen is echt super.

  1. Het was mooi om te zien hoe ze andere ibissen bij haar jongen weg hield. Dat was ook prachtig om vast te kunnen leggen.

 5. een iq-test die negatief terug kwam *schaterend ontzettend hard *. Geweldig beschreven hoor! ik vond je al een held met die warmte, mooie foto’s!

  1. Een held? Haha! Het kwam echt zo uit! Maar met genoeg water drinken kom je een heel eind.

 6. dat was ondanks de warmte een mooie dag in de dierentuin in je geliefde Rotterdam
  mooie dieren en wat gedrochten van mensen , ja die tref te natuurlijk overal
  en nu in het mooie Drente begrijp ik
  wens je daar een mooie tijd

 7. Dat klinkt als een heerlijke dag en wat een prachtige foto’s. Die meeuwenblik vind ik geweldig :-) .groetjes, Hanneke

Comments are closed.