Dinsdag 19 april 2016

Poort van een terrein, bij een blog over een tijdelijk baantje ana de poort van een school.

Door wat verbouwingen kon ik als puber bijverdienen door aan de poort van een school te zitten. Ik moest daar de klusjesmannen inschrijven, de weg wijzen en nadien afsluiten. Dat ik er als 17-jarige niet uitzag naar mijn leeftijd blijkt wel.

“Goedemorgen wie bent u en wat komt u doen?”
‘Wat is dit nou? Laat me er eens door ik moet zo les geven.’

Na herhaaldelijk verzoek gaf ze eindelijk haar naam en zocht ik haar op de lijst.

‘Schiet nou eens op, u bent wel heel traag. U vindt dat leuk hè, een beetje de baas zijn over een paar knopjes. “Ik doe gewoon mijn werk mevrouw”. ‘U bent bang dat u op uw lazer krijgt hè, als u het niet goed doet, daarom moet het goed zijn, ik vind dit toch zó vervelend. Het is altijd wat!’

Ondertussen stond ze achter me zinloos gas te geven en weer te remmen en zat ze boos kijkend naar me te zuchten…

‘Het duurt zo lang, waarom is dat zo belangrijk?’

Ik had haar naam allang gevonden, maar heb een enorme hekel aan dit soort gedrag en besloot correct als ik ben, haar vraag te beantwoorden.

“Of ik nu op mijn lazer krijg of niet mevrouw maar mocht er iets aan de hand zijn, dan weten de hulpdiensten dat u binnen bent. U moet tenslotte ook gevonden worden en veilig het gebouw verlaten. Wel zo veilig. Maar mevrouw mag ik u iets vragen?”

‘Nee dat mag je niet laat me erdoor en houd je mond’.

Terwijl ze vol gas wegrijdt bedenk ik me, dat ze als fucking laatste gevonden mag worden, wat een kuttenkop, als die school volledig afgebrand is en er alleen nog een dun laagje ligt te smeulen. Das vroeg genoeg voor jou, heks. Wees maar blij dat ik niet bij je in de klas zit, m’n hele trukendoos zou ik voor je open doen. Jankend depressief en overspannen thuis voor je er erg in hebt wezenloze!

Terwijl ik zat te peinzen of ik -trukendoos- goed zou schrijven, kwam ze terug gereden.

‘Ja schrijf me maar weer uit en schiet op!’

“Al gelukt hoor mevrouw!
Fijne vakantie!”

11 thoughts on “Dinsdag 19 april 2016

  1. O heerlijk! Lekker dwarsliggen is als puber natuurlijk het leukste dat er is.

  2. dat was dan wel een erg korte les die ze moest geven , wat een tring wijf , die verdiende een klas vol van meiden zo als jij :)
    heb je haar nadien op school nooit meer getroffen , toch wel jammer hihi , voor jou dan

Comments are closed.