Dinsdag 15 november 2016

Bosje paddenstoeltjes

Het Sonse Bos
Het moet de laatste mooie dag laatst geweest zijn en ik besloot aan de wandel te gaan in het Sonse Bos. Dit bos gelegen net buiten Eindhoven in Son ken ik vooral van het daar gelegen museum. Ik ben er ooit wel eens een stukje doorheen gefietst maar de meeste paden zijn te slecht om over te fietsen. Overigens ligt er wel een prachtige mountainbike route, maar dat gaat niet goed komen op mijn stadsfiets.Herfstblaadjes met zonnestralen
Dus wandelen it wass. Sinds ik zooltjes in m’n schoenen heb is de pijn in m’n achillespees zo goed als weg en dus is wandelen ook niet echt een probleem meer. Al bij de parkeerplaats zag ik de eerste paddenstoelen en lag ik op de grond om foto’s te maken. Helaas bleek dit bos niet zo fantastisch schoongehouden te worden. Ik zal jullie de schijtverhalen besparen maar ik heb daarna elk stuk grond zorgvuldig bekeken voor ik daadwerkelijk een stap zette. Wat een scheissbos. Maar het was me al snel duidelijk, normaal als je met een hond door het bos loopt mag ‘ie los en duikt zo’n vrolijke viervoeter de bosjes in om zich even af te zonderen. Behalve dat die beesten dus verplicht aan de riem moeten, staan er langs veel paden hekken die voorkomen dat iedereen maar een kant op schiet en de kwetsbare natuur verziekt. We liepen door zo’n klaphek over een enorme heide, keken uit over een meer en voor ik er erg in had stond er een natte laten we zeggen sort-of-labrador mijn schoenen nat te kwispelen. Hallo leuke hond, stinkerd.
Een konijnenpaadje door het hoge grasHet was me al snel duidelijk dat het tijd was een konijnenpaadje op te zoeken maar ik denk dat de konijntjes niet aan deze kant van het bos komen die struikelen ook over de stront, want er was geen paadje te vinden. Er kwamen meer mensen en meer honden en hoe drukker het werd hoe minder de mensen zich leken te storen aan het feit dat hun niet zo trouwe viervoeters zich misdroegen. Alle paddenstoelen waren kapot gelopen, de natuur werd door kinderen om me heen gemolesteerd en dan heb ik het niet eens over het zwerfvuil gehad.

Zodra het kon schoot ik een ander pad in en genoot alsnog. Hier was het rustig, weinig honden, weinig mensen, helaas ook weinig mooie foto’s maar ach m’n camera werkt al hard genoeg dus terwijl ik die eigenlijk weg wilde stoppen zag ik alsnog een konijnenpaadje, maar besloot toch maar lekker naar huis te gaan, ik moet ook weer niet tè fanatiek worden. Die 5 kilometer scheiss ontwijken was wel weer ff genoeg.

7 thoughts on “Dinsdag 15 november 2016

 1. Ik begrijp je frustratie Liesbeth.Heb me gisteren ook boos gemaakt want de honden kunnen er niets aandoen maar de baasjes moeten dringend opgevoed te worden al zitten er ook heel toffe tussen.Bij ons op de heide mogen alleen aangelijnde honden maar de helft van de eigenaars houdt er zich niet aan en mijn hart bloedt als ik zouveel paddenstoelen vernietigd zie

 2. Wat een geweldig nieuws: je zooltjes helpen! Heeft de jonge vader vakwerk geleverd.
  Je eerste foto vind ik fantastisch. Bijna feeëriek. Het zou me niets verbazen als een kabouter onverwacht om het hoekje vandaan zou kijken.
  Warme groet!

 3. Het ouwe meer roept jeugdherinneringen op.
  Jij noemt de bossen daar het Sonse bos.

  Ken je ook de Sonse Bergen bij de dooie arm?
  Een kleiner stukje van Son waar ik ging sleetje rijden in de winter met sneeuw en mijn eerste schaatsen onderbond met ijs.

  Vrolijke groet,

 4. Niets heerlijkers voor een hond om lekker los door het bos te scharrelen maar….. alleen dáár waar het mag natuurlijk. Je zóu die baasjes die daar maling aan hebben eigenlijk even lekker door poep willen rollen!

 5. jammer dat de mens zo weinig respect heeft voor de natuur, die honden kunnen er maar weinig aan doen maar die baasjes. Maar toch een paar mooie foto’s vind ik

 6. mogge Liesbeth
  een herkenbaar verhaal , al weet ik gelukkig hele bossen en heide velden waar de honden alleen aangelijnd mogen en het stuk daar voor blijf ik op het overzichtelijke fietspad :) , maar natuurlijk ontkom je er niet aan als je in den vreemde aan de wandel gaat zoals ik nog al eens doe
  hoe dat verder moet met al die mensen met honden op toch kleine stukjes grond , ik wacht het wel af , maar leuk is anders pppffftt
  ja ik zal straks ff met dit weer op de fiets om boodschappen te doen , maar het wordt aanstonds droog hoor
  geniet de dag

Comments are closed.