Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Zakkenwasser van een stofzuiger

Zakkenwasser van een stofzuiger

Mijn stofzuiger kon vandaag zoveel ijver niet aan en hield het met twee heftige klappen voor gezien. En toen ik heel voorzichtig de klep op tilde blies hij net zijn laatste adem door de kapotte stofzuigerzak naar buiten. Klootzak!!! Siste ik, jij vieze vuile hufter, je bent net buiten de garantie ik zal je eens een klap geven, met je twee klappen.
Anyway ik schold nog ff verder en begon toen met een zucht de grootste ellende op te ruimen. Kon ik mijn stoffer en blik ook eens uit het plastic halen.
Ik besloot maar meteen een nieuwe zuigert te gaan kopen.

Eenmaal weer thuis wilde ik iets minder vol ijver aan het werk gaan toen ik tot de conclusie kwam dat er geen zak in zat of bij de nieuwe was geleverd. Uiteraard paste die van de dode stofzuiger niet en kon ik dus weer terug. Bij de blokkert om de hoek stuitte ik op een muur van tegenstand en ik schat zo’n 500 verschillende maten, kleuren, geuren en smaken aan zakken. Waarom bestaan er filters voor zakvrije stofzuigers. Zakvrije, echt? De verkoopster vroeg me naar de stofzuiger die ik had, ‘een zwarte’, zei ik haar, ‘maar dat wil je vast niet horen’. Ik had wel het nummer van de doos, maar uiteraard was dat niet goed. Zuchtend vertrok ik weer naar huis en noteerde alles wat op zijn neus, buik en kont stond. Ben jij sjiek ofzo? Dat je zo’n lange naam hebt. Heb ik één of andere hooggeplaatste stofzuiger van adelachtige komaf met tig titels en voorletters te pakken ofzo? Voor die prijs? Vast niet.

Toen ik weer, en nu net voor sluitingstijd, bij blokker binnen stond bleek dat tussen die 499 doosjes die ik al bekeken had, dat de laatste ook niet goed was. Fuck waarom koop ik nou weer een zeverige zeikerd van een zuigert?  Thuis knip- en plakwerkte ik de oude zakken op maat, ruimde de rommel op en hield het weer ff voor gezien. Want mensen ik wil geen zakvrije stofzuiger ik wil verplicht een biseksuele unieseks stofzuiger die alles slikt, likt, past en zuigt voor minimaal de komende 30 jaar. Tegen die tijd heb ìk er geen zin meer in en geef ik er zelf de brui wel aan met 2 grote klappen en een zucht!

Reader Comments

 1. ik heb een zakloze en die heeft zo’n vorm dat hij gewoon op de trede van de trap past.Het is een cycloon stofzuiger die levert na zoveel jaren nog altijd prima werk levert

 2. Mijn knecht is zakloos. En goed. Een robotstofzuiger… ook een aanrader. Leuk geschreven!

  1. Mn stofzuiger heeft je goed gedaan, nadat ik je uit mn spam viste net…ik heb wel eens aan een robot gedacht, maar wat doet ie bij mn trap? Vallen toch? En Doezel, die haat de stofzuiger das zielig.

 3. ja wat je lekker vindt :) , lees ik bij mij
  zal je zeggen , dat ik denk dat het komt omdat ik mijn leven lang buiten gewerkt heb in weer en wind
  en zal je zeggen er waren tijden dat ook ik het niet lekker vond , heb alles gehad tussen + 40 C en – 40 C
  kan goed tegen warmte en kou
  nu ben ik wat ouder en longpatiënt en houd daar wel degelijk rekening mee

 4. Hoewel ik zelf niet zakloos ben, heb ik wel een zakloze zuigert!
  Geruild met Treeske, die er wel een met een zak wilde.
  De mijne maakt amper geluid en dat vind ik het allergrootste voordeel.

 5. Een zakloze stofzuiger ja.. ik had er ook een maar hij beviel me niet. Dus ik heb hem weggegeven aan Jan, die is er hartstikke blij mee :-)

 6. Stofzuiger zonder zak dus. En die hebben inderdaad wel filters nodig :) Zo af en toe, anders scheiden ze er ook mee uit…
  En niet te hard meppen, daarvoor is het nog te warm.

 7. Tja…. het valt wel maar niet altijd mee…. al zou ik nooit meer terug willen naar stofzuigers met zak
  enne 30 jaar? forget it…geen stofzuiger redt dat meer tegenwoordig… en ja over 30 jaar ben jij er nog want dat is nog voordat je met pensioen mag

 8. Zo herkenbaar dit, vooral van de zakken dan. had ik laatst dus ook, ook bij de blokker, nee dat nummer was niet goed, pffff gelukkig had ik de doos nog van de originele en het kwam gelukkig wel goed.

  X

 9. schitterend , ja zo jij schelden vloeken en weet ik wat niet kan
  en het dan ook nog zo mooi op schrift stellen
  daar kan geen biseksuele unieseks stofzuiger tegen op :)
  ik hoop voor jou dat je er lang mee doet en wie weet zelfs de juiste zakken voor vind , of is het per ongeluk toch een zakloze klootzak hihi , schitterend , O dat zei ik al :)
  veel stofzuig plezier

  1. Geen andere winkels in de buurt? Ik woon graag dicht bij de natuur maar wel aan de rand van een stad.

Comments are closed.

Dat mag niet.