Dinsdag 11 oktober 2016

Vader en baby giraf

Blijdorp
Geheel onverwacht kreeg ik van de week van Trees 2 vrijkaarten voor Diergaarde Blijdorp, ze was zelf al geweest en vroeg of ik ze wilde. Ja uiteraard! En zo wandelde Frans en ik de diergaarde binnen. Voor hem was het de eerste keer in Blijdorp en voor mij tja, ontelbaar. Ookal voordat ik een abonnement had kwam ik er regelmatig, schoolreisjes  en zo en met de familie. Nu ben ik er voor de 2e keer dit jaar geweest en merk ik dat ik weer gewend ben aan alle nieuwigheden. Toch is de merken dat er om de creatie van Ravesteyn heen gewerkt moet worden. Zo is de oude apenrots afgezet en inmiddels flink van onkruid voorzien, zonde om het zo te laten maar ook onmogelijk om nog dieren op te houden.

Een Prairyhondje eet hooi
Sinds lange tijd liep ik weer eens door het Oceanium, inmiddels is de helft van de aquaria leeg zoals overal in het park zijn er ook daar verbouwingen gaande wat eigenlijk niet zo heel vreemd is want het grootste deel van het Oceanium bestaat al sinds halverwege 2000, de tijd gaat snel ik kan me de opening nog herinneren. Via de octopus liepen we naar buiten waar het behalve fris ook zonnig was. Het verschil in temperatuur met de vlindertuin (Amazonica) en buiten was ons iets te groot toch blijft het een prachtig deel. Helaas geen Regenboogvlinder, wel een heleboel anderen en een beslagen lens. O een tip voor alle camera eigenaren ga je lens nou niet onder zo’n blaasapparaat houden, het condens in je lens krijg je er nooit meer uit!

Bloemen
We wandelden rechtsaf want ik was benieuwd naar de giraffen, kortgeleden hebben ze de oudste van de groep Tipsy, in laten slapen. Veel van haar nakomelingen hebben inmiddels alweer jongen. De groep is overigens één van de grootste van Europa. De dieren zijn overduidelijk gelukkig met hun verblijf maar fotograferen met een beetje mooie achtergrond blijft lastig. Hoe blij was ik niet met de allerschattigste foto van papagiraf en één van zijn vele kindjes. Terwijl zij weer naar binnen wandelde werd het tijd om wat te eten. Het grote restaurant was gesloten dus kwamen we naast de speeltuin terecht, dat er maar een paar broodjes te koop waren en dat die niet heel divers waren zorgde ervoor dat ik alsnog patat nam. Niks voor mij.
We wandelde verder en ik genoot wederom van de Chinese tuin, zo mooi dat ze dit hebben uitgebreid en aangepast. Een stukje verder keek ik naar de tijgers, ze waren beide binnen omdat er gesnoeid werd in hun verblijf. Dat hier vroeger ijsberen rondliepen kan ik me al niet meer herinneren en eigenlijk ook niet voorstellen. Ergens vind ik het verblijf te klein, of komt dat doordat ik in andere dierentuinen zie dat ze meer ruimte hebben?

Maleise tapir met jong
Inmiddels begon ik erg benieuwd te worden naar het klein tapirtje wat kortgeleden geboren is. Hij heet Penang en lag heerlijk te slapen achter zijn moeder en was ook niet van plan op te staan. Te zien aan de borden was er andere dagen zoveel kraambezoek dat er een vaste looproute was ingesteld en daarnaast dat hij ook deels voor zijn rust achter de schermen werd gehouden. Niet heel gek het is dan ook 18 jaar geleden dat er een baby tapir rondliep in de diergaarde. Met een vertederde glimlach liep ik het binnenverblijf weer uit en via de leeuwen naar de uitgang, wetende dat ik dit prachtige park nog regelmatig zal bezoeken.

15 thoughts on “Dinsdag 11 oktober 2016

 1. Dierentuinen

  er zijn veel te veel mensen
  de groeiende waanzin
  blijft van vele beestjes de leefwereld wegmaaien

  de reden dat ontelbare soorten verdwijnen
  en er hier en daar dierentuinen verschijnen

  waar de
  ‘geluksvogels’
  in gevangenschap tot hun dood rondjes draaien

  Je maakt prachtige foto’s, Liesbeth!
  Lenjef

  1. Ja het heeft een keerzijde allemaal. Ik vind het iig heerlijk om door zo’n park te lopen.

 2. Ik ben in Rotterdam opgegroeid en kwam vaak in Blijdorp. Het geeft altijd een thuis-gevoel.
  Schitterende foto’s. Mijn favoriet is nummer twee maar de jonge dieren zijn ook om van te smelten.
  Lieve groet

 3. Zooo… je hebt er geen gras over laten groeien zeg, leuk!
  Was nog aardig weer ook zeker? Fijn dat je een leuke dag hebt gehad :-)
  Mooie foto’s.. die kleine tapir heb ik toen ik er was niet gezien hoor.. mooi!

 4. Verbouwen? Naar mijn idee was Blijdorp kort geleden al flink op de schop gegaan. Ik zie dat dat dus toch alweer rond 2000 was , maar misschien doen ze het gewoon in delen. Was er een jaar of 6 geleden voor het laatst en was toen héél verbaasd over het grote parkeerterrein dat er ineens was.

  1. Ze werken met masterplannen en hebben het eerste masterplan inmiddels afgerond, het gaat stap voor stap vooruit.

 5. een mooie serie
  wandelde met plezier mee
  mijn cameraatje viel laatst , maakt wel foto’s , maar op het lcd schermpje kan ik niets zien wat ik op de kiek zet gggrrrr
  dank je voor je bezoek
  krijg nog steeds geen updates

  1. ik weet niet of die updates ooit nog terugkomen de fout ligt bij wordpress niet bij mij.

 6. Weer prachtige foto’s hoor! Sinds kort heb ik ook ontdekt hoe leuk een dierentuin is om te bezoeken.

Comments are closed.