De kat die de weg kwijt was

De kat die de weg kwijt was

Michael is een zwerver die ooit chef-kok was, inmiddels leeft hij al weer jaren op de straat is depressief en heeft een drankprobleem. Op een dag vindt hij een zwerfkatje, ze heeft honger is vies en Michael besluit haar onder haar hoede te nemen. Tabor, zoals hij het poesje noemt wacht dagelijks op hem bij zijn slaapplaats en de twee ontwikkelen een warme band. Wanneer de winter komt vertrekt Michael met Tabor naar het warmere Californië.

Al liftend en af en toe met de bus komen ze vol belevenissen aan in Californië waar Michael zijn vader bezoekt. Die dwingt hem naar de dierenarts te gaan om de gezondheid van Tabor te controleren en daar blijkt dat Tabor ooit een baasje had en dat die nog altijd op zoek is naar haar. Michael, die door de zorg voor Tabor minder is gaan drinken en meer verantwoordelijkheid heeft gekregen komt voor de moeilijkste keuze van zijn leven te staan. In De kat die de weg kwijt was, leer je niet alleen Michael kennen, ook volg je Ron die zich op een donkere dag realiseert dat hij zijn kat kwijt is. Je volgt zijn zoektocht, zijn problemen en de hoop tegen beter weten in dat hij zijn kat terug vindt.

De kat die de weg kwijt was is één van de heerlijkste boeken die ik ooit gelezen heb. Britt Collins heeft een boek met een hoog aaibaarheidsgehalte geschreven. Het is een beetje een tranentrekker èn is waargebeurd. Lees De kat die de weg kwijt was en reis de bijna 5800 kilometer met hen mee naar hun eindpunt.

16 thoughts on “De kat die de weg kwijt was

  1. Wat een geweldig boek lijkt me dat zeg!! Die heb ik op mijn lijstje gezet, ik heb sinds dit jaar ook maar eens een abo. bij de bib genomen …… dus …….. :-)

  2. Oh, dat klinkt goed! Toen ik even niet oplette, heeft Spike mijn hartje gestolen. Nu ben ik een kattenliefhebster geworden. Dus tja…

  3. Lijkt me een leuk boek. Ik heb ‘m genoteerd. Doet me een beetje denken aan ‘Bob de straatkat’ (of hoe heet dat boek ook al weer?).

  4. Katten geven onbaatzuchtige liefde en kunnen heel veel liefde overbrengen naar ons mensen. Mensen zijn vaak uit op ‘what’s in it for me?!’….zo jammer…

    1. Ja he ik heb et nogal wat en ze hebben allemaal hun manier om je te bedanken voor iets of uit je dip te halen.

  5. De kat komt er sowieso goed vanaf.. da’s al een mooi begin! Nu de rest nog.. ik hoop ook op een happy end voor iedereen! :-)

Comments are closed.