De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

De lente, we verlangen er allemaal naar en hoewel het met Pasen nog nergens naar leek hebben we de eerste mooie dagen inmiddels gehad. En om eens extra van dat mooie weer te genieten lees je hier de 4+ leukste dingen om te doen in de lente.

Buitenspelen
Hoewel je jezelf misschien iets te oud voor knikkers of de speeltuin vindt kan een uurtje buitenspelen je enorm goed doen. Wandel eens een rondje tijdens de pauze van je werk of stap niet meteen in de auto als je een boodschap moet doen. Verken het park om de hoek en let specifiek op de bloemen en insecten die weer te zien zijn na de winter.

Bloembollenvelden
De 4+ leukste dingen om te doen in de lenteHoewel we nog vroeg in het seizoen zijn zal het niet lang meer duren eer de bloembollenvelden weer in bloei staan. In de tweede helft van deze maand heb je de grootste kans. Voor die prachtige kleurrijke velden hoef je niet per se naar Lisse, de bloemen staan ook rond Hoorn en Enkhuizen en rond Lelystad en Dronten. Lees voor je weggaat nog wel even mijn blogpost over bloembollenvelden fotograferen.

Fietsen
Van de week was, niet eens tot mijn verbazing, in het nieuws dat kinderen van tegenwoordig niet meer fietsen. Het gemak van kinderen afzetten met de auto is in deze haastige wereld bijna normaal geworden en dus raad ik iedereen aan lekker een eindje te gaan fietsen. Gewoon omdat je kinderen dat nodig hebben en ook omdat fietsen gewoon heel erg fijn is. Stippel desnoods van tevoren een knooppuntenroute uit en combineer je rondje fietsen met een terrasje of boswandeling.

Museumdag of weekend
Met het mooie weer beginnen ook veel musea weer met leuke activiteiten. Een aantal musea zoals forten en kastelen zijn in de winter dicht geweest en met de museumweek vieren ze dat ze weer open zijn. De entree is dan vaak niet duurder maar er is wel meer te doen. Win-win situatie dus. Deze week is het museumweek waarbij veel musea speciale rondleidingen geven en komend weekend extra evenementen organiseren. Het Geniemuseum in Vught heeft komend weekend een leuk buiten evenement.

KoeiendansDe 4+ leukste dingen om te doen in de lente Vorig jaar zag ik tot mijn vreugde de koeien voor het eerst naar buiten gaan bij een boerderij in de buurt van Valkenswaard bij Eindhoven. Hoewel dat voor veel mensen uit de buurt is, zijn zij lang niet de enige boerderij die vooraf aankondigen wanneer ze hun dieren buiten laten. Koeiendans zoals het evenement heet is algemeen bekend en staat vaak van tevoren aangegeven. Ken je toevallig een paar koeienboeren in de buurt? Zoek dan eens uit of zij er een publiek evenement van maken. Ook zonder kinderen is het ontzettend leuk die dieren te zien springen van blijdschap dat ze na weer een lange winter naar buiten mogen. Voor wie Valkenswaard wel kan bereiken komend weekend gaan de koeien van de ijsboerderij weer naar buiten.

Nog niet genoeg inspiratie? Zoek een leuke buiten rommelmarkt op, hou een picknick, ga op zoek naar lammetjes of andere babybeestjes en mocht je toevallig niet zulk fijn lenteweer treffen ruim dan in ieder geval je winterkleding op want het is lente!

17 thoughts on “De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

 1. Buiten spelen, wandelen, fietsen en musea bezoeken, het staat ook bij mij bovenaan het lijstje, als het lente is. Koeien heb ik nog nooit zien dansen. Daar moet ik wat aan doen.

 2. Lammetjes kijken, zo tof!
  Buiten spelen, dat werd echt wel tijd zeg!
  Ik ben blij dat het eindelijk wat lente is geworden!

 3. Tja, lente, en dus de eerste treintrip alweer gemaakt, het eerste museum bezocht, een rommelmarkt in de buurt, gekeken in de bollenstreek (niet zozeer voor de kleuren, maar die namen we en-passant mee) en straks naar de kust. Ook al weer voor een sociale verplichting. Ik benut die lente dus optima-forma.

 4. Echt lente is het geworden. Koeien ook blij in weiland te gaan. VRolijk1 Leuke foto’s. Je ziet overal gaan bloeien.

 5. Dat lijkt me wel wat, buiten spelen. Dat heb ik jaren niet meer gedaan. Maar het zal wel een fotokuier worden…

 6. Het is te merken dat de lente is begonnen, slaap een stuk korter door het licht van de zon.
  Buitenspelen doe ik elke dag, wandelen, fietsen en foto’s maken. Hans
  we hebben het allemaal goed in de gaten.

 7. Het is lekker vroeg licht en savonds ook steeds langer, de temperatuur wordt aangenamer en het leven lacht je toe! Lente, ik hou er van, maar nog meer van de zomer, het echte werk!

 8. Wij pikten na een heerlijk fietstochtje even een terrasje. Toen had ik er al een uurtje lezen in ons achtertuintje opzitten. Zo fijn.

 9. Wij vervelen ons ook nooit, eerder tijd te kort! Heerlijk dat de dagen weer langer zijn en er allerlei evenementen festivals markten etc aan zit te komen!
  Groetjes en veel plezier!

Comments are closed.