Bespaar op de dierentuin

Dagje dierentuin? Lees hier en bespaar op de dierentuin

Zo bespaar je op de dierentuin + tips!
Apies kijken, het is al jaren één van de favorieten onder de gezinsuitjes. Maar hoe hou je het betaalbaar en leuk. Elk gezin wil niets liever dan regelmatig op vakantie en daarnaast ook nog de nodige dagjes weg. Dat dat financieel niet altijd mogelijk is zal niemand vreemd in de oren klinken. Lees daarom mijn tips en bespaar op de dierentuin!

Kijk op de website

De makkelijkste bespaartip; kijk of er kaarten online te koop zijn. Op de site van de dierentuin zelf zijn vaak kaarten met een kleine korting te koop. Al is het maar een euro per toegangskaart, vaak hoef je de kaarten niet eens te printen. Haal de scancode naar voren op je telefoon en een seconde later loop je de dierentuin binnen.

Een dagje dierentuin duur? Lees mijn tips en bespaar op de dierentuinKleine dierentuin net zo leuk

Afhankelijk van je gezinssamenstelling is een kleinere dierentuin vaak nog toereikend. Zo’n kleine dierentuin is uiteraard goedkoper. Minder afstand om te overbruggen in het park is ook fijner voor de oudere gezinsleden. Voorbeelden zijn Dierenrijk in Mierlo, Aquazoo Leeuwarden en Zooparc Overloon.

Scoor goedkope kaarten

Op website zoals vakantieveiligen.nl, groupon en Land van ANWB zijn vaak wel goedkopere kaarten voor een dierentuin in Nederland te vinden. Let op dat je niet te hoog bied er komen nog servicekosten bij. Ook is het op deze website van belang dat je let op de geldigheid van de kaarten. Soms zijn die kaarten voor buiten vakanties, worden pas na een week geleverd of zijn niet op het goede moment geldig. Supermarktacties zijn ook opletten geblazen. Want is die supermarkt wel voordelig? Laat anderen voor je sparen en lees de kleine lettertjes.

Over de grens

Zoals de bezine in het buitenland goedkoper is, zijn de dierentuinen het daar ook. Woon je toevallig aan de grens kijk dan eens bij onze zuider- en oosterburen. Daar bovenop zijn de kosten voor het parkeren laag of zelfs gratis. Het kan wel zomaar zijn dat het park kleiner is en ze niet zo heel veel diersoorten hebben of niet de dieren die je graag ziet.

Dagje dierentuin? Kijk goed of de benzine- en parkeerkosten neit te hoog zijnLet op reiskosten

De toegangskaarten die heb je, maar heb je wel opgelet hoe je er moet komen? Dierenrijk is bijvoorbeeld niet met het OV bereikbaar, Diergaarde Blijdorp ligt op loopafstand van station Rotterdam Centraal. Alle dierentuinen in Nederland vragen parkeerkosten, in Wildlands Emmen is dat met 10 euro het duurste van Nederland. Grote kans dat je onderweg bijna langs een andere dierentuin rijdt en je dus kan besparen op entree, parkeer- èn benzinekosten.
En heb je wel eens gedacht aan een goedkope treindagkaart? De hele kleine kids zijn gratis en van 4 t/m 11 jaar is er voor hen een railrunner van €2,50. Kinderwagens zijn vaak gratis te leen in een dierentuin dus laat dat de pret niet drukken. Tel de benzine- en parkeerkosten op om zeker te zijn dat het OV al dan niet goedkoper is.

Laat je niet verleiden

Zo we zijn het park binnen, we hebben bespaard op de entree en ook de reiskosten hebben we lopen drukken. Goed zo! Wilt u er een plattengrond bij? Nee dat wil je niet. Vaak staat de kaart op de website en kun je de borden in het park volgen. Ook die fijne fotoboekjes laat je liggen, je kijkt er na vandaag nooit meer in.
Ken je die foto die ze bij de entree van je maken? Laat je niet verleiden, met een beetje fototoestel en een vriendelijke verzoek heb je zelf ook mooie foto’s en kan je het nog een keer of 4 overdoen mocht iemand er niet zo blij mee zijn.
En dan loop je met je kids naar de uitgang en moet je door de winkel met al die verleidingen. Nee leren zeggen, je kinderen een klein bedrag zakgeld geven of doorlopen met de kans op huilende kinderen. Lastige situatie, bedenk dat je zo het geld uitgeeft wat je eigenlijk zou besparen.

Papa mogen we een ijsje

Op Safari in Beekse Bergen? Lees mijn blog en bespaar op de dierentuinZo makkelijk als je de verleiding tot een plattegrond weerstaat, zo moeilijk zijn die lieve kinderen van je. Kijk ijsjes meenemen van thuis das niet zo heel makkelijk. Maar wat fruit en een broodje, das prima te doen. Geef de kinderen een rugzakje met hun eten en drinken (waterflesje!) en je hoeft zelf niet te sjouwen. Ook op het avondeten besparen? Kijk eens naar de restaurants in de buurt. Behalve dat je meer tijd in de dierentuin hebt (en dus meer waar voor je geld krijgt), heb je ook de keuze wat je gaat eten. In veel dierentuinen komt het al snel neer op patat, alhoewel dat gelukkig ook aan het veranderen is.

Welke dierentuin

Mijn laatste tip. Maak een weloverwogen keuze welke dierentuin je bezoekt. Vraag op school waar het schoolreisje na de zomervakantie heengaat. Denk aan nieuwe parken die ontzettend druk zullen zijn of ga desnoods buiten het seizoen. Een park als Ouwehands is door de komst van pandaberen enorm in trek, maar die panda’s zijn er volgend jaar ook nog. En niet ver daarvandaan ligt de Apenheul. Lopen veel apen los, is dat wel leuk voor (vul zelf even in). Dierenpark Amersfoort ligt daar ook nog, kan je veel leuke dingen doen als waterfietsen en met een treintje, leuk maar je betaald er apart voor bij. Burgers Zoo in Arnhem heeft grote hallen waar je met slecht weer goed terecht kan. GayaZoo in Kerkrade heeft een leuke en grote binnenspeeltuin. Artis is een mooie dierentuin, maar denk eraan dat het middenin Amsterdam ligt en je bezoek niet toevallig met de Gay Parade samenvalt. Beekse Bergen is een safaripark de dieren zijn niet altijd te zien, wel kan je met bus, boot en eigen auto door het park, zeker doen want het park is groot.

Kijk zó bespaar je op de dierentuin!

14 thoughts on “Bespaar op de dierentuin

    1. Ja precies geen geld uitgeven wat je niet hebt. En ook niet meer uitgeven dan nodig.

  1. Toen de kinderen klein waren heel veel bezocht, nu is dat een stuk minder.
    Laatst Emmen nog. Hans

  2. daar zullen veel mensen iets aan hebben, ik niet want ik om zélden in een dierentuin. Ken ook de meeste die je noemt niet en het stoort me niet als dat zo blijft.Ik ken Amsterdam en Rotterdam, Apenheul en Burgers Zoo en dan heb je het wel gehad.

    1. Ja klopt een aantal punten zijn op meer dagjes weg te gebruiken. Pretparken bijvoorbeeld. Alleen daar heb ik weinig verstand van.

Comments are closed.