Auto ergernissen

Auto ergernissen

Ieder kent ze, de debielen van het verkeer, de eikels van het asfalt ik kwam er de laatste tijd weer een zootje tegen.  En hoe meer je in het verkeer zit, hoe meer je op gaat vallen. Je kan je ogen er voor dicht doen maar dat raad ik in die situatie toch niet aan. Daarom een aantal auto ergernissen, herkennen jullie ze?

Niet smart
Vandaag zag ik een vrachtwagen een nieuwe smart inhalen. Die bejaarde erin leek het allemaal wel leuk te vinden maar misschien dat het lachen hem vergaat als hij van de weg geplukt wordt met zijn speelgoedautootje. Rijden op de snelweg gaat meestal sneller dan een vrachtwagen hou je ook niet al het verkeer op.

Trage trol
Met doorrijden heb ik nooit moeite gehad en hoewel ik het zeer belangrijk vind dat mensen zich aan de snelheid houden zou ik soms willen dat ze het even niet deden. Zeker als het een trage trol betreft die ondertussen haar kruis steeds zit te bekijken.

Dode hoek
Voor me een klein iets te blij gekleurd autootje. Achter het stuur iets met lang haar en aan de spiegel hangt een beest. Iets knuffeligs. Er vlak onder aan een zuignap een flinke telefoon die de route aan moet geven. Uiteraard moet er het nodige gebeuren op die telefoon maar nu even niet. Nu nadert het een rotonde waar fietsers voorrang hebben net op tijd trapt ze op de rem wat ik gelukkig zelf ook al deed. Ze had me niet gezien, zou je misschien iets aan je dode hoek daar op je ruit willen doen?

Neurootje
Zo’n vent die zo dol op je bumber is dat ‘ie hem bijna kan kussen en er dan vervolgens met een bloedgang voorbij gaat om vervolgens heul langzaam voor je te gaan rijden. Op de fiets krijg ik daar al schopneigingen van.

Scheef
Of zo achterlijk in hun auto zitten dat het lijkt of ze een scheet aan het laten zijn. Moet toch naar zitten half zo over je schakelkolom op 1 bil en dan natuurlijk rijden als een dwaas met muziek zo hard aan dat ze een ambulance pas horen als die naast hem rijdt.

En dan kan ik het natuurlijk ook nog even over remmen voor een lege rotonde, onduidelijke borden en die kutnavigatie gaan hebben maar ik vond dit wel weer genoeg auto ergernissen. 

17 thoughts on “Auto ergernissen

 1. Ik heb een enorme hekel aan mensen die met 90 km op de linkerbaan rijden. Echt zo irritant!
  In de categorie lollig; Amsterdammers! Ze steken bij elke straat zomaar over zonder te kijken (of zonder op te kijken van hun telefoon), ze rossen zo – ook zonder de kijken – hun kinderwagens de straat op. Maar bij een zebrapad stoppen ze allemaal om te kijken of er iets aan komt. Bizar!

 2. Weekje rondrijden op ‘s-lands wegen en je weet weer wat aggressief, debiel of asociaal gedrag is. Zoals diagonaal met een rotvaart door andere automobilisten heen schieten omdat je een afslag moet halen. Zonder richtingaanwijzers. Dat anderen moeten remmen is onbelangrijk.
  Passeren zonder op of om te kijken. Maling aan wat er achter of naast je gebeurt. Anderen zijn niet belangrijk. Ondanks boetdreiging toch lekker bellen met je smartphone. Die we voor dit type automobilist maar de domphone gaan noemen. Spiegels zijn overbodig. Kijken veel mensen toch niet in. Scheelt weer luchtweerstand als we ze weglaten. En goed vooor de CO-2 uitstoot. Je auto zodanig parkeren dat zij die naast je staan niet meer in de eigen auto kunnen komen. Jij staat! Maling aan anderen. De achterbunper van je voorganger bijna afschuren met jouw voorbumper. Haasthaasthaast. Opzij, opzij opzij. Type rijder? Lease SUV of Tesla. Ook al rijdt je voorganger dan al 20km/u te snel volgens de geledende regels, het kan altijd sneller….
  Geen enkele richting aangeven onderweg. Ook niet op rotondes of afslagen. Type chauffeur? Veelal allochtoon. Alsof men in het thuisland rondrijdt…
  Rood licht negeren. Tuurlijk, we pikken allemaal wel eens een geel licht, maar rood??? Toch komt het veel voor. Haast natuurlijk en heel belangrijk als individu….

 3. Vanuit de auto erger ik me aan motor rijders die aan de verkeerde kant van de weg inhalen en zo gevaarlijk rijden dat ze elke motor rijder een slechte naam geven. En als motormuis erger ik me aan automobilisten die in een file niet even net iets willen uitwijken, zodat ik er niet tussen door kan. Als je jaloers bent op het feit dat ik door de file heen kan rijden, ga dan lekker zelf je motor rijbewijs halen, denk ik dan.

 4. Gelukkig heb ik meestal geen haast meer , dat scheelt al veel ergernis . Als er meerder rijstroken zijn heb ik geen probleem met “slakjes”, wie harder wil kan dan inhalen al rijdt ik zelf meestal wel tegen de max aan en ja, dan haal ik wel eens in al hoeft dat natuurlijk van niemand.
  IK heb dan weer iets tegen fietsers die zonder hand uit te steken van de rotonde af gaan, daar sta ik dan voor jan met de korte achternaam op te wachten en de rest op te houden.

 5. Ik ben ook niet feilloos en mensen zullen zich misschien ook wel eens aan mij ergeren. Ik probeer me niet te ergeren en dat scheelt een hoop.

 6. Ik ga zo weer naar de sportschool, op de fiets :)
  Maar de auto blijft voor dingen die echt niet op de fiets kunnen.

 7. ik heb mijn auto nu een jaar of 9 terug weg gedaan , reed er al bijna niet meer mee
  natuurlijk zie ik al wat jij hier zo smeuïg opsomt :) ook , maar ik ben gestopt mij er aan te ergeren
  ik mag niet kwaad worden , is slecht voor mijn ademhaling , kans op hyperventileren , en dat wil ik als ik het ook maar ff kan voorkomen , nooit meer meemaken

 8. Het kan mij eigenlijk niks schelen hoe anderen in hun auto zitten.. ik moet er alleen geen last van hebben qua verkeersveiligheid. :-)

 9. Uuuhh, die van Matroos is ook goor. Bah.
  Het lijkt steeds erger te worden. Daarom wandel ik graag en openbaar vervoer is ook best fijn.

 10. En wat dacht je van die chauffeurs die terwijl ze staan wachten voor het rood licht in hun neus en/of oren zitten te pulken, denkende dat niemand hen bezig ziet. Bah.

Comments are closed.