2Cellos

2Cellos

Het was weer eens zo’n verloren moment op youtube, ik luisterde wat bekende muziek en als altijd stond er een vreemde naam in het rijtje. 2Cellos stond er, twee mannen in een video met een te lange intro en hoewel ik niet heel geduldig ben wachtte ik het af en zodra ze hun strijkstok op de snaren zette was ik verkocht. Want ik ben dol op cello en hoewel dat nummer me even niet bij is gebleven zag ik daarna een live video van hen en keek alleen maar naar hun mimiek. Pure emotie, is wat ze overbrengen en hoewel een cover vind ik deze versie nog mooier dan de echte versie van Hans Zimmer.

2Cellos is een Kroatisch duo genaamd Luca Sulic en Stjepan Hauser. Deze twee mannen van 30 en 31 jaar leerde elkaar kennen tijdens een master class in Kroatië. Hoewel ze vooral gezien werden als rivalen en het zelfs tegen elkaar opnamen in wedstrijden besloten ze op advies van een vriend samen een cover van Smooth Criminal op te nemen. De video van het nummer ging viraal, hun carrière kwam daarmee in een stroomversnelling van vele tv optredens en concerten tot touren met Elton John.

Sinds die eerste samenwerking zijn verschillende albums uitgekomen, met covers en eigen nummers toch deel ik met jullie het nummer wat me kippenvel bezorgde en hoop ik dat jullie net zo van 2Cellos genieten als ik.

24 thoughts on “2Cellos

  1. Bijna onmogelijk om dit niét mooi te vinden, echt práchtig! Is een betere installatie waard dan het slechte geluid op m’n lappie!

    1. Ja ik luister daarom de Piano Guys. Elpee van en ook al vaker over geschreven ook.

  2. Ze doen me soms denken aan de Pianoguys (al bestaat dat duo uit een pianist en een cellist dus waarom pianoguys?). Sommige covers van moderne muziekstukken vind ik wel wat te heftig en niet altijd geslaagd maar dat is dan mijn persoonlijke smaak.
    mvg

  3. Dit is heel mooi! Het zijn virtuoze musici, en ze sluipen ongemerkt de ZOZ-statistieken binnen met zeer uiteenlopend werk, waarvan de verbindende factor is, dat ze heel veel spelplezier uitstralen. Ik ben er trots op dat ik de eerste was die ze voordroeg in Zwijmelen Op Zaterdag, maar dan met iets héél anders: een cover van Thunderstruck, een cover van hardrockband AC/DC!

    1. Ik heb helaas de tijd niet gehad alle zwijmels de voorgaande paar weken te volgen. Ook jouw toevoeging gemist dus. Zag ze van de week op youtube gelinkt aan Lindsey Stirling en The Piano Guys en had toevallig lang geleden eens de bijgevoegde foto gemaakt.

Comments are closed.