Woensdag 21 oktober 2015

Mistig landschap van de Strabrechtse Heide in herfst tinten.

Mistig landschap van de Strabrechtse Heide in herfst tinten.

Toen ik vanmorgen net vanuit mijn nachtdienst thuis kwam en naar mijn bed keek wist ik het meteen. “Not yet”. Ik pakte mijn camera en nog voor de zon op was fietste ik al door de natuur. De zon wilde maar niet, maar er was mist en het was goed.
Ondanks dat het niet ‘mijn’ heide is besloot ik al snel via een ommetje naar de Strabrachtse Heide te gaan. Dit 1500 ha groot natuurgebied ligt er zo ’s morgens vroeg nog verlaten bij. En terwijl ik over het slingerende pad fietste kwam er een gelukzalige rust over me. Ik bedoel, hoe mooi is het niet dat ik hier naartoe kan fietsen? Hoe mooi zijn niet die herfsttinten? En die goddelijke geur van de natuur?
Terwijl ik na een tijdje even stil stond te genieten hoorde ik in de verte de eerste ander bezoekers en wist ik dat het tijd was om naar bed te gaan.

8 thoughts on “Woensdag 21 oktober 2015

 1. Mensen met hart voor de natuur leiden een rijk leven. Al je zorgen die wegwaaien in de wind ;-) Ik geniet ook van de leegte in de polder. Vanochtend kwam ik – behalve de mijne – geen hond tegen.
  Mooie foto! Mijn gevoel voor fotografie is slecht ontwikkeld maar naar mooie foto’s kijken, dat kan ik.
  Lieve groet

  1. Hey Kakel,
   Ben opgegroeid in een gebied met genoeg natuur maar weinig echte bossen. Allemaal aangelegd dus. Daarnaast veel industrie -fotogeniek- maar niet gezond. Nu ruik ik elke dag frisse lucht en soms ontbijtkoek en fiets ik zo de natuur in. Kan ik kiezen welk bos me aanstaat voor mn fietstochtje en ja ik ben mij zeer goed bewust hoe rijk ik daarmee ben. Liefs!

  1. Twee keer dezelfde vraag stellen en niet wachten op het antwoord. Dat mag jij alleen;) Herken je de vrij gebruikte verwijzing in de tekst?

 2. Werkelijk schitterend hoor, ik kan mij goed voorstellen, dat je hier van hebt staan te genieten.

  1. Ik moet je bekennen Edward dat dit dus niet mijn favo natuurgebied is. De Leenderheide is helaas wat te ver voor een rondje voor het slapengaan maar ach deze kan er prima mee door he;)

 3. Mooi dat je nog energie over had om dat te gaan doen. En daarna slapen terwijl anderen juist wakker worden. Dat zal wel wennen zijn. Maar ook een beetje spannend lijkt me.

  1. Spannend? Neu. Ik word alleen moorddadig als bepaalde kids hier uit de buurt onder mijn raam staan te schreeuwen. Het is een ander ritme waardoor je vooruit moet denken en je moet je rust pakken. Met m’n kat en buurkids op ‘mute’ gaat dat prima.

Comments are closed.