Woensdag 15 maart 2017

Stemmen op het station, het kan op 60 stations in Nederland.

Stemmen op het station
Met mijn stempas en legitimatie onder m’n arm geklemd besloot ik niet zoals vorig jaar te kiezen voor het dichtstbijzijnde stemlokaal, nee ik besloot naar het station te gaan. Leek me wel een aardige ambiance, dat station. Beetje treintjes kijken, beetje mensen kijken en wie weet nog een koffietje toe.

Op station Eindhoven was net zoals op 59 andere station een klein en efficiënt stemlokaal ingericht. En weet je dat liep als een sprinter. Ik verkeek me even op de rij, allereerst omdat die lang was maar ook omdat de mensen zo jong leken. Mogen die stemmen? ?? Nee toch, serieus?! De rij verdween in het niets want wat ik al dacht deze pubers moeten nog een poosje groeien. Eenmaal aan de balie die niet meer voorstelde dan 4 bijverdienende studenten achter een tafel, groette ik correct, en terwijl ik mijn stempas en legitimatie aanreikte moest er blijkbaar eerst een smartphone aan de buren doorgegeven worden. Hé ik ben geen conducteur een beetje fatsoen lijkt me op zijn plaats.

Pas later zocht ik eens op waar er nog meer te stemmen viel in Nederland en toen viel me op dat het stukken beter kan. Want met een drive in stemlokaal, een gratis boottochtje onbewoond eiland en voor de gezelligheid een Egyptische Tempel, tja dan is zo’n NS station toch wel weer een beetje magertjes.

9 thoughts on “Woensdag 15 maart 2017”

 1. minoesjka2 schreef:

  Heb gewoon lekker bij mij op het oude vertrouwde stembureau mijn stem uitgebracht. :-)

 2. Ximaar schreef:

  Ik kon hier om de hoek stemmen in een ouderensocieteit. Daar valt de drukte vaak mee, ook al omdat ik midden op de dag in een rustigere tijd ga. Ik kon ook stemmen in het ziekenhuis. Dat is nog dichterbij, maar in dat ziekenhuis moet ik dan weer verder lopen en daar verwacht ik eerder een rij. Als ik naar het station loop dan was ik langs nog zeker een handvol stemplekken gekomen. Daarbij reis ik maar incidenteel met de trein.

 3. henk50 schreef:

  Ik was gisteren op verschillende stations waar gestemd kon worden. Voor de goede orde: ik heb drie stemmen uitgebracht, maar slechts op één plek. Het jonge ‘stemvee’ viel me op op de stations, maar ook de aanzienlijke rijen. Het was duidelijk drukker dan op het stembureau waar ik gestemd had. In Breda stond op het station gisteravond om 20.50 uur zó’n lange rij dat ik me niet kon voorstellen dat iedereen om 21 uur gestemd zou hebben.

 4. Melody62 schreef:

  ;-) Aangezien ik me totaal niet met deze ongein bezig houd en mezelf er ook geen millimeter voor wil verplaatsen, laat staan er 0.0001% energie aan wil verspillen, ontgaan dit soort dingen me dus. Ohja, natuurlijk ook omdat ik nooit op een station kom…. er hooguit heel af en toe eens voor sta in de auto te wachten op iemand die ik moet oppikken ;-)

 5. Willie schreef:

  Bij ons kon je op drie plekken stemmen, ik had de verste bestemming toegewezen gekregen…goed voor de stapjes denk ik dan. Er moeten toch elke dag 10.000 stappen op de stappenteller komen?

  1. VillaSappho schreef:

   Kijk das een positieve kijk

 6. Edward McDunn schreef:

  Inderdaad, je kon nu van het stemmen een dagje uit maken Liesbeth.

 7. fietszwerver schreef:

  mogge Liesbeth
  je zal mij de komende 4 jaren niet horen zeuren over de politiek
  laat ik wel aan jouw over , jij kent het veel smeuïger onder woorden brengen
  al viel het dit x wat tegen vergeleken met vorig jaar :)
  geniet de zon

 8. natuurfreak schreef:

  Wat een keuze hebben jullie.Wij moeten steeds in scholen gaan stemmen en hebben geen keus.Je krijgt je stembiljet en de plaats en het bureau toegezonden.De letter van je achternaam bepaald waar je zijn moet..Zo moest ik vroeger rondrijden met mijn moeder daar aanschuiven en dan op naar de verplichte plek waar ik verwacht werd.Dat lijkt me bij jullie veel interessanter.Wij hebben ook stemplicht en als je niet komt opdagen kost het je een boel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *