Donderdag 16 maart 2017

Een leeg potje appelmoes bij mijn zoektocht naar een pottenlikker.

Ik zoek een pottenlikker!
Het is niet dat je het dagelijks gebruikt, maar voor een simpel zelfgemaakte appelmoes in potje is het toch maar wat makkelijk als je zo’n ding hebt. Ja dat dacht ik ook toen ik voor de zoveelste keer aan het etteren was met een spatel en lepel.

Ik zette het op mijn boodschappenlijstje en toen ik eindelijk eens naar de stad ging wandelde ik vol goede moed de blokkert in. Blokkert heeft dat soort dingen, ze hebben er zelfs nagelborsteltjes in badeend-vorm, dus een pottenlikker (flessenlikker, plastic steeltje met buigzaam dopje geef het een naam) dat hebben ze ook…zou je denken. Niet dus. Wel fuck ik hou al niet van winkelen en vol tegenzin besloot ik het aan één van de pubers die er rond liep te vragen. Is het voorspelbaar welke blikken in kreeg? Vast, ik kon die domme grijns wel van haar hoofd meppen en al helemaal toen bleek dat ze er vervolgens met zo’n ander pubertje over ging staan giechelen.

Ik deed nog maar een rondje, blokkert niet, xenos niet en eigenlijk elke winkel met dat soort spul niet. Das op zich tot daaraan toe maar blijkbaar weet niemand wat ik bedoel. En als ik het uitleg dan brengen ze me een spatel. Overigens werkt een foto meenemen ook niet. Want ik kwam er daar en toen achter dat ik niemand weet wat het is en dat ik blijkbaar de enige op deze fucking aardkloot ben die dat kreng mist in haar altijd rommelige bestekla.

Dus kan iemand me onder het mom van zuinigheid en het onderste uit de pot, misschien even vertellen waar ik zo’n kreng kan kopen, bij voorbaat dank.

19 thoughts on “Donderdag 16 maart 2017”

 1. Lenjef schreef:

  Pottenlikker

  koop in een doe het zelf zaak
  een vijfentwintig cm. lang
  houten latje met een dikte van minstens vier millimeter

  teken daarop met vaste hand het gewenste model
  snijd met een cuttermes op de lijn, niet in je vel

  schuur de randen fijn
  en je hebt zo’n kreng
  het is een klein klusje en weet, wat je zelf maakt is altijd beter

  Wees voorzichtig met het mes.
  Ik wens jou veel succes! :)
  Lenjef

  1. Rob Alberts schreef:

   Oh wat kan het leven soms simpel zijn …
   Niet in je handen snijden is daarbij al te makkelijk.

   Vrolijke groet,

  2. VillaSappho schreef:

   sorry maar ik ga met dat houten ding in een vochtige omgeving, dat is niet goed schoon te houden.

 2. minoesjka2 schreef:

  Nee joh …… hadden ze hem bij de action niet??? Nou, dan kun je het beter opgeven :-( want daar hebben ze alles. Jammer hoor!!!

 3. Rob Alberts schreef:

  Kringloop blijft mijn antwoord.

  Nostalgische groet,

 4. rietepietz schreef:

  Die dingen zijn verdwenen sinds yoghurt en vla niet meer in flessen zat, het was bedoeld voor de diepe flessen met een smalle hals waar altijd veel in achter bleef dat je er met niets ander uit kon krijgen. Ik heb er nog uit uit “het jaar tang” en ben er zuinig op.

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Nou ben ik ook benieuwd. Ik weet wel wat je bedoelt namelijk!

 6. Veendammerman schreef:

  Ideaal die dingen, maar je ziet ze inderdaad niet veel meer in de winkels. Een paar jaar geleden verwonderde een loodgieter zich er over dat wij er nog eentje hadden. “Goh, dat die nog bestaan!” Tja, wij gebruiken zo’n ding regelmatig om alles goed leeg te krijgen.

 7. Bertie schreef:

  Betaal je wschnlk meer aan verzendkosten dan het ding waard is ?

  1. VillaSappho schreef:

   Ja precies das geen optie

 8. Matroos Beek schreef:

  Ik kocht er een in de Jumbo. Misschien begrijpen ze je niet? Wij noemen het namelijk ook een ‘pannenlikker…’

 9. natuurfreak schreef:

  Ik heb ze gekocht bij action en ook bij blokker en ze zijn er in alle kleurtjes

 10. matroos schreef:

  Appie Hein heeft ze op hun online winkel.€1,29

 11. O ja, onder de naam flessenlikker :-) (Het blijven toch ook wel wonderlijke woorden hoor :-) )

 12. Albert Heijn heeft ém op zijn website (1.29)

 13. Melody62 schreef:

  Actionnnnnnnnnn

  1. VillaSappho schreef:

   Al geweest ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *