Donderdag 1 oktober 2015

Een ov-fiets in Groesbeek bij de Zevenheuvelen met het dal op ade achtergrond

Lijstje
Eind vorig jaar besloot ik dat ik in 2015 meer wilde gaan doen van wat ik graag wilde. Geen bucketlist-wel een lijstje met wat wensen. Het idee was meer fotograferen, meer fietsen en vooral meer genieten. Simpelweg alleen op pad zijn en wel zien waar ik terecht kom. Zo fietste ik kilometers rond Deventer, zocht ik rode tulpen in Lisse, wachtte ik het gouden uur af op voormalig Kamp Westerbork, was ik voor mijn plezier in Amsterdam en vervloekte ik vandaag de glooiing rond Groesbeek. De afstand van Nijmegen naar Groesbeek is maar 9 kilometer maar zonder versnellingen, laat staan een motortje, is het 9 kilometer omhoog. Meters en meters stijgen, dan een heel klein beetje dalen, vals plat en weer stijgen. Toen ik uiteindelijk een mooie daling kreeg schoot ik als een raket Groesbeek door om uiteindelijk hier terecht te komen, gebied de Zevenheuvelen. Terwijl ik daar zo stond te genieten van mijn uitzicht en op adem stond te komen van het naar boven lopen. Deed het me een groot genoegen dat verschillende goed getrainde wielrenners heel langzaam fietsend boven kwamen en minimaal net zo hijgde als ik.

4 thoughts on “Donderdag 1 oktober 2015

 1. Dat kan ik me helemaal voorstellen…. ik zal niet op een fiets zonder hulp stappen…

  1. Met al die glooiing is een fiets-met-hulp eigenlijk wel nodig. Toch wil ik dat (nog) niet. Zolang ik nog zonder kan…Het is ook een beetje m’n trots dat ik na een roteind fietsen kan zeggen dat ik dat zonder hulp gedaan heb. Overigens gaat die koppigheid me daar nog terugbrengen volgend jaar.

 2. Het is daar inderdaad prachtig…. ik zou daar niet gaan fietsen op een gewone fiets zoals je weet….

  Enne…… petje af dat je je lijstje volgt, groot gelijk ! Blijf dat ook doen voortaan, laat je niet meer van die dingen afhouden, niemand verdient dat recht!

  1. Ik zou er niet moeten fietsen op iets wat niet mijn eigen fiets is. Een ov-fiets is leuk maar de kwaliteit is minder en het fietst anders. Toch is het de goedkoopste oplossing en heeft het ook wel weer wat. Je krijgt iig meer waardering voor je eigen fiets!
   En het lijstje…het heeft me al zoveel moois gebracht ik mag daar niet mee stoppen.

Comments are closed.