Dinsdag 22 september 2015

Herdenking bevrijding Helmond. Werd vandaag bijgestaan door verschillende voertuigen waaronder een Sherman tank.

Naar aanleiding van de foto’s van de herdenking in Eindhoven heb ik gevraagd of ik niet nog iets voor Wo2actueel kon betekenen. De Tweede Wereldoorlog is tenslotte één van mijn grootste interesses naast fotograferen en fietsen. Zeer snel en zonder twijfel kreeg ik het verzoek of ik naar de kleine herdenking in Mierlo-Hout wilde gaan. Hij kon er zelf niet heen omdat hij moest spreken elders in Helmond. Het monument in Mierlo Hout is relatief nieuw maar staat op een goede locatie. Langs het spoor en langs de doorgaande wegen door Mierlo-Hout en naar Helmond centrum. Ik wist dan ook meteen welk monument hij bedoelde. Helaas was het dinsdag verschrikkelijk slecht weer. Buien die me het zicht onderweg ontnamen en voor ik er goed en wel was had ik al geen droge draad meer aan mijn lijf. Maar eigenwijs als ik ben, geef ik niet op. Er zou namelijk een Sherman tank komen. Eenzelfde tank als er 71 jaar geleden hier door de straat heeft gereden. Memorabel-ja en behalve dat Super GeWeldIg VeT gaaf! Ja ik heb eerder tanks gezien en ook rijdend maar dan wel in en om musea en de bijbehorende bossen. Ondanks de regen was er een grote groep mensen aanwezig en met hun de voertuigen en re-anctors van Lucky Seventh, Wheel en WarWheels. De rest van de serie is hier te bekijken.

De serie is gepubliceerd op: TracesofWar.nl

 

4 thoughts on “Dinsdag 22 september 2015”

 1. Melody schreef:

  Rook… maar dan het andere soort…. dat eveneens niet prettig ruikt ;-)

  Al zet deze rook jouw foto wel kracht bij

  1. VillaSappho schreef:

   Ik vind de sfeer die de foto er door krijgt wel iets hebben. De regen, de rook en de de vage contouren van de Sherman tank laten mij terug gaan naar 71 jaar geleden toen hier nog gevochten werd.

   1. Melody schreef:

    Zoals ik je onderhand een beetje ken snap ik dat natuurlijk helemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: