Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Dinsdag 1 november 2016

Dinsdag 1 november 2016

Dierenrijk
Gister had ik eindelijk weer eens tijd om naar Dierenrijk te gaan, door alle bijzonderheden de laatste tijd was dat al bijna 2 maanden geleden. Ik wilde al eerder gaan maar ik kom zelden in een dierentuin als het vakantie is en zeker een klein en betaalbaar park als Dierenrijk ontloop ik dan liever even. Toch miste ik het park en toen ik er eenmaal binnenliep wist ik ook meteen weer waarom ik een abonnement heb op dit park. Zo aan het einde van de dag was het redelijk rustig, de meeste dieren lagen te slapen of zaten wat te knabbelen. Er is flink gesnoeid in het park en van die takken genoten een aantal dieren. Ik sla eigenlijk nooit het verblijf van de Ringstaartmaki’s en de Rode Vari’s over. Dit verblijf loop je door en is deels betegeld. De dieren slingeren boven je hoofd over touwen en komen ook bij je zitten. De Rode Vari’s zijn wat schuwer dan de ringstaarten, vandaag was dat even anders want één van de vari’s hing al snel met zijn staart om me heen. Alsof ‘ie blij was dat ik er weer eens was, bleef hij om me heen hangen maar telkens als ik een selfie wilde maken duwde hij de telefoon weg. Ik hou wel van dat soort gedrag en dus hield ik braaf zijn hand vast want dat was wat ‘ie wilde.

Een bungelende Rode Vari

 

De Rode Vari is een halfaap en is familie van de Maki. Ze wegen ongeveer 4 kilo en zijn 53 centimeter lang terwijl hun staart 60 centimeter meet. De vrouwen zijn iets groter, zij bouwen ene nest op zo’n 20 meter boven de grond waar net voor het regenseizoen de jongen in geboren worden. De jongen kunnen zien en kunnen na 7 weken het nest verlaten. Rode Vari’s hebben een zwarte staart, kop en poten en daarnaast een witte streep in de nek. Als je de vari op je schouder zit, voelt het alsof je een een kat op je schouder hebt, ze zijn heel zacht en voorzichtig en gebruiken hun lange staart als evenwicht en slaan die om je heen.

De vari kroop nog even snel bij me, kriebelde met zijn staart en ging er toen vandoor, ik wandelde nog een stukje door het park, zag de eerste dieren alweer in hun wintervacht en genoot van de herfstkleuren die er ook in dit park te zien zijn. Ik zag dat de eenzame gibbon niet langer eenzaam was, maar nu een speelkameraadje heeft. Ik vertrok maar vlot want ook daar hangt de liefde in de lucht. Ik groette de leeuwen, liet de Gara Rufa visjes aan me knabbelen en vond het toen tijd om weer naar huis te gaan maar bedacht me wel dat een rondje Dierenrijk niet weer 2 maanden gaat duren.

Reader Comments

  1. Ja joh gooi ze maar dicht zodat de kinderen ook niet leren dat er goed met dieren omgegaan moet worden, kunnen de kinderboerderijen ook wel opgedoekt worden. Stelletje sukkels.

 1. jaaaa zuchttttttt ik wil ook……….al ettelijke weken niet meer kunnen gaan….

  die vari’s zijn schitterend inderdaad, artis en leeuwarden hebben ze ook, super grappig

 2. ow ik ben zo gek op die aapjes, ze zijn ook zo tam en knuffelbaar! <3 heb zelfs een mok thuis met zo'n aapje erop! :)

  1. Ja ze zijn idd snel tam, ben ik het niet altijd zo mee eens omdat niet iedereen daarmee om kan gaan, maar toch het zijn leuke dieren.

 3. Dieaap is poseren gewoon.Heb ook een abonnement op de zoo en in de winter loop ik er heel veel aan omdat er daar altijd wel iets te beleven is.Je hebt er prachtige foto’s geschoten.

  1. De ringstaarten zijn altijd leuk, maar de Vari wil niet altijd. Ik wil ook weer eens naar de Zoo, volgend jaar ofzo.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page